Hos Reframe Studio hjælper vi med at vise borgere, hvordan et byudviklingsprojekt skal se ud.

Et byudviklingsprojekt består som oftest i lange komplekse projektbeskrivelser. Reframe Studie har flere års erfaring i at omdanne projekter og tegneark til let forståelige film, der giver borgerne et godt indtryk af, hvad et projekt kommer til at indeholde. Ved at blande film og animation kan vi kommunikere med modtageren i øjenhøjde.

Vi tager udgangspunk i at fortælle hvorfor projekterne er en god ide og de fordele det medfører. På den måde skaber vi empati for projekterne og forståelse for de midlertidige gener, der er altid er en del af et byudviklingsprojekt.  

 

Vores film om byudvikling har fokus på: 

  • At borgere uden faglig indsigt på kort tid skal kunne forstå projektet

  • At borgerne får indblik den projekterings- og anlægs periode, der følger

  • At borgerne får indblik i de mange involveredes visioner og interesser

  • At borgerne både oplever hvad nutiden og fremtiden bringer for området


CASE: ARNBJERG - NY UDSTYKNING I VIBORG

 
 

Arnbjerg er Viborgs nye bæredygtige bydel. For at få skabt opmærksomhed om projektet blev Reframe Studio inviteret til at lave en film om udstykningen. Arnbjerg er et område baseret på bæredygtighed og nærvær. Området bliver rammen om folks liv og hverdag. For at understrege det tog vi afsæt i en dagscyklus. Formålet var, at skabe en stemning af, at her kunne man se sig selv og sin familie leve hele døgnet - omgivet af smuk natur og bæredygtige boliger. 

I stedet for at vælge en mere traditionel faktabaseret filmløsning, valgte vi en løsning, der inspirerer og skaber en stemning. Filmen opfyldte sit formål og vandt de fremtidige beboeres opmærksomhed, Hele området er snart afsat.

Læs mere om projektet her.


ANDRE EKSEMPLER PÅ BYUDVIKLINGSFILM

Bolig+ er præsentationen af et koncept hus, som Real Dania Byg har opført i Søborg. Opgaven var, at følge byggeriet under opførelsen og fortælle om de unikke energiløsninger, huset tilbyder. Filmen er lavet i to versioner. En kort oversigts version, samt en længere der går mere i dybden med husets løsninger.

De grafiske elementer i filmen er lagt direkte ind i fortællingen. Det giver ud over information også et "magisk" element til filmen, som er med til at holde filmen visuelt interessant.

Læs mere om projektet her.

Tilgængelighed i historiske bydele Viborg Kommune deltog i et fælles europæisk projekt om at skabe tilgængelighed i de historiske bydele. Den løsning der blev valgt indeholdt en masse "usynlige" løsninger, der skulle lette adgangen til områderne.

I filmen har vi holdt fokus på at tilgængeligheden. Vi har udeladt alle fagreferencer og forklarende speak. Filmen er dermed også gjort tilgængelig for de andre europæiske samarbejdspartnere.

Læs mere om projektet her & her

Viborg Baneby er en helt ny central bydel. Et område der både rummer et nyt gymnasium, et plejecenter, boliger til 4000 mennesker og et Street GAME center.

Projektet er så stort, at mange borgere havde svært ved at overskue, hvad der er på vej. Vi valgte at lade spørgsmålet "Hvad skal jeg glæde mig til" være indgangen til fem film om området. Frem for at vise billeder af konkrete anlægsprojekter, satte vi i stedet tankerne i gang og fik borgerne til at med egne øjne at opleve, hvad de skal glæde sig til, når projektet er gennemført.

Se alle filmene her.

Læs mere om projektet her.